Krispig tofu i jordnötssås

-

En vegansk måndagsmiddag blev det för oss, närmare bestämt krispig tofu i jordnötssås. Det bästa var att Alva, som varit skeptisk mot tofu förut, tyckte att det var gott!

Här kommer receptet, som jag hittat inne hos Tasteline. Jag skriver ner originalreceptet, men i min middag så tog jag tre skedar jordnötssmör istället för mixade jordnötter.

Ris till fyra personer
400 fast tofu
100 g rostade jordnötter, mixade slarvigt
1 klyfta vitlök
2 msk röd currypasta
400 ml kokosmjölk
1 msk japansk soja
Rapsolja
Salt och ev peppar
Ev färsk koriander

Sätt igång en riskastrull och skär tofun i små tärningar. Ta rapsolja i en stekpanna och stek tofun krispig. Hacka under tiden vitlöksklyftan.

När tofun är krispig, tillsätt vitlökshacket och currypasta. Stek ihop ett par min och tillsätt sedan jordnötshacket (eller jordnötssmöret). Fortsätt även med kokosmjölken och soja. Rör runt och låt puttra tills riset är klart.

Smaka av med salt & ev peppar och servera krispig tofu i jordnötssås tillsammans med ris och färsk koriander. Koriander är en riktig vattendelare, så låt alla förse sig själva ifall de vill ha. Vissa tycker att koriander smakar tvättmedel (jag gjorde det förut) men vissa bara älskar koriander!

Krispig tofu i jordnötssås
Krispig tofu i jordnötssås


Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar