Parmesandipp med tryffelolja

-

Tro det eller ej, men en kan göra en lyxig servering med chips och dipp. Här kommer en väldigt god parmesandipp med tryffelolja, som gick hem även hos Daniel (som annars väljer bort dipp de gånger vi äter chips). Vi valde att mumsa på chips och dipp tillsammans med vår röda nyårsdrink – vilket passade alldeles ypperligt tillsammans!

Så ett tips till dagens dag-före-helgdag, där många av oss arbetar halvdag och kan förbereda en mera avslappnad afton.

Vinterns röda
Ni kanske skymtar våra chips i bakgrunden?

Parmesandipp med tryffelolja:

2 dl creme fraiche
100 g riven parmesanost
Salt & Svartpeppar
4-5 droppar tryffelolja (eller mer om så önskas)

Mät upp creme fraiche i en skål och ta i riven parmesanost. Blanda runt och smaksätt med salt, svartpeppar och tryffelolja. Låt stå kallt ca 1h för att smakerna ska få gifta sig med varandra och smaka sedan av dippen. Kanske vill du ha mera tryffelolja?

Serveras med grövre chips, såsom tex Svenska Lantchips, och gärna något gott i glasen.

Parmesandipp med tryffelolja
Parmesandipp med tryffelolja
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar