Pannacotta med västerbottensost till förrätt

-

Jag måste få tipsa om vår förrätt på nyårsafton, en pannacotta med västerbottensost. Men vaddå – pannacotta är ju en efterrätt? Nja – det går mycket bra att äta som förrätt också, med lite saltare inslag. Receptet hittade jag i Coop’s medlemstidning som kom strax före jul/nyår.

Pannacotta är en så smidig rätt att arbeta med, då den måste förberedas och stå i kylen några timmar. Så skönt att kunna förbereda på förmiddagen och bara garnera när gästerna kommit. Gör så här för två personer:

Pannacotta med västerbottensost

1/3 gelatinblad
1 dl grädde
1 dl riven Västerbottensost
Vitpeppar

Garnering:
Valfri rom (jag valde stenbitsrom men ifall en vill lyxa så är löjrom otroligt mycket godare)
Finhackad rödlök
Hackad gräslök
Svartpeppar (bara för att ser snyggt ut)

Lägg 1/3 gelatinblad i en skål med vatten åtminstone fem min. Under tiden hinner du koka upp grädde i en kastrull. Dra åt sidan och vispa ner ditt gelatinblad som nu är mjukt.

Fortsätt med fint riven Västerbottensost och vispa så osten smälter. Smaksätt med vitpeppar. Häll upp i snygga glas och ställ in i kylen i åtminstone tre timmar.

När det är dags för servering, ta gärna fram dina pannacottor någon halvtimme innan, så de inte är kylskåpskalla. Finhacka rödlök och lägg en liten hög på pannacottan. Försök också att rulla ett litet ägg av rom och lägg intill löken. Toppa dina glas med hackad gräslök och svartpeppar.

Pannacotta med västerbottensost
Pannacotta med västerbottensost
Pannacotta med västerbottensost
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar