Africana korvgryta

-

Jag som nyss har varit i Tanzania och vandrat upp på Kilimanjaro kände att en Africana korvgryta skulle passa fint! En gryta du svänger ihop i stekpannan och kokar ris/havreris/couscous på sidan. Riktigt gott! Och det säger jag fastän jag knappt gillar korv – så ett bra betyg!

Jag såg dessutom att Coop hade extrapris på just prinskorv denna vecka – så passa på. Ev rester funkar finfint i matlådan.

400 g prinskorv
½ purjolök
1 st röd paprika
0,5 färsk broccoli (jag tog stammen av en hel broccoli och skar ner i små bitar – buketterna till servering senare)
1/3 färsk ananas (eller en liten burk + juicen)
1 dl ananasjuice
2 tsk curry
1 dl grädde
1 dl crème fraiche
½ kycklingbuljongtärning
2 msk mango chutney
½ dl mjölk
vetemjöl
1 banan
Ev färsk koriander
Ev jordnötter till servering

Skär korven i bitar. Fräs dem en stund i lite smör så de får lite grillyta. Lägg åt sidan. Skär purjolök, paprika och broccoli i bitar och bryn dem. Pudra över curryn. Tillsätt ananasen med spad, grädde, creme fraiche, buljong och mango chutney.

Låt puttra i ett par minuter innan du lägger i korven. Skaka ihop mjölk och vetemjöl och vispa ner, så såsen tjocknar en aning. Låt puttra på svag värme 5-10 min och lägg samtidigt ner en skivad banan och ev lite hackad färsk koriander. Servera med ris och solrosfrön som strös ovanpå vid servering.

Africana korvgryta
Africana korvgryta
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar