Jag som nyss har varit i Tanzania och vandrat upp på Kilimanjaro kände att en Africana korvgryta skulle passa fint! En gryta du svänger ihop i stekpannan och kokar ris/havreris/couscous på sidan. Riktigt gott! Och det säger jag fastän jag knappt gillar korv – så ett bra betyg!
Jag såg dessutom att Coop hade extrapris på just prinskorv denna vecka – så passa på. Ev rester funkar finfint i matlådan.
400 g prinskorv
½ purjolök
1 st röd paprika
0,5 färsk broccoli (jag tog stammen av en hel broccoli och skar ner i små bitar – buketterna till servering senare)
1/3 färsk ananas (eller en liten burk + juicen)
1 dl ananasjuice
2 tsk curry
1 dl grädde
1 dl crème fraiche
½ kycklingbuljongtärning
2 msk mango chutney
½ dl mjölk
vetemjöl
1 banan
Ev färsk koriander
Ev jordnötter till servering
Skär korven i bitar. Fräs dem en stund i lite smör så de får lite grillyta. Lägg åt sidan. Skär purjolök, paprika och broccoli i bitar och bryn dem. Pudra över curryn. Tillsätt ananasen med spad, grädde, creme fraiche, buljong och mango chutney.
Låt puttra i ett par minuter innan du lägger i korven. Skaka ihop mjölk och vetemjöl och vispa ner, så såsen tjocknar en aning. Låt puttra på svag värme 5-10 min och lägg samtidigt ner en skivad banan och ev lite hackad färsk koriander. Servera med ris och solrosfrön som strös ovanpå vid servering.