Oktober 2022

-

Oktober 2022 har precis passerat och vi går nu in i årets tråkigaste månad? Förutom att Alva och min bror Erik fyller år, så händer det väl inget speciellt den här månaden. Det blir bara mörkare och mörkare innan snön till slut kommer och ljusar upp. Advent den 27:e november blir också bra – då tänds en massa ljus i fönstren igen!

Men innan vi helt kliver in i nästa månad, så vill jag titta tillbaka en sväng. Personligt så var oktober 2022 den månad då jag äntligen fick göra min vandring på Kilimanjaro och komma upp på toppen! Helt oslagbart äventyr som jag önskar att alla som är sugna faktiskt tar tag i och uppfyller sin önskan. För bra upplevelse för att bara drömma om och inte göra slag i saken.

Men bloggen då? Jag lyckades ju schemalägga inlägg inför min 14 dagar långa frånvaro under oktober, så ni kanske knappt märkte att jag var borta? Statistiken säger att ni fortsatte besöka min blogg – vilket jag tackar innerligt för! Mina superläsare!

Vinnare i oktober 2022 var kanske inte helt otippat mina Kladdiga kladdkakemuffins. Så goda muffins! Om ni inte bakar något annat inför advent och jul, så baka åtminstone de här. Jag kan nästan lova att alla gäster kommer att älska dem! Förvara dem i frysen och ta fram när gästerna kommer in genom dörren. De är nästan godast halvtinade.

Kladdkakemuffins

Men sen då? Andra inlägg jag vill promota?

Vegetarisk Pasta Alfredo är ett annat tips från oktober. Riktigt gott att äta vegetariskt istället för med kött. Samma goda smak går att få ändå!

Vegetarisk Pasta Alfredo

Pannkakor på havremjölk är ett annat sätt att öka mängden växtbaserat i sitt liv. Fortfarande till samma goda smak och inget dina barn kommer att märka. Bra va?

Pannkakor på havremjölk

Gratäng med lövbiff och ädelost är en enkel och god gratäng. Mycket smak av både lövbiffen och ädelosten. Kanske en lördagsmiddag hemma hos er?

Gratäng med lövbiff och ädelost

Brynt smör-smör med rödgul trumpetsvamp var otroligt gott att servera tillsammans med älgbiffen som jag ugnsstekt. Sagas bidrag till oktober och kanske det godaste receptet på hela månaden?

Älgryggbiff

Kanelbulle på två minuter var ett förslag inför kanelbullens dag den 4:e oktober, och det var mycket godare än jag trodde att det skulle vara. Jag har testat mugcake förut men den här var faktiskt väldigt god!

Kanelbulle på två minuter
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar