Kladdiga kladdkakemuffins

-

Kladdiga kladdkakemuffins, perfekt att ha redo i frysen då de tinar på nolltid och smakar magiskt. Har ni inte testat dem så lova mig att ni gör det snart! De är enkla muffins, då de kan göras i två steg. Muffins ena dagen och sen komplettera med fyllningen nästa dag.

Kladdkakemuffins

4 ägg
6 dl socker
4 tsk vaniljsocker
1 krm salt
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200g smält smör
30 aluminiumformar

Sätt ugnen på 200 grader och ställ ut stabila formar på en plåt. Smält smöret i en stor kastrull och fortsätt blanda i den. Rör ner övriga ingredienser och fyll formarna till lite drygt hälften. Sätt in och grädda i ca 10-12 min. Ta ut plåten och ställ muffinsarna att svalna. De kommer då att sjunka ihop lite i mitten, så det blir en liten grop i varje.

Kladdkakemuffins
Kladdkakemuffins

Fyllningen

100 g smör
2 tsk vetemjöl
4 msk socker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl grädde

Smält smöret i en kastrull. Häll på vetemjöl, socker och kakao och rör till en slät smet. Häll i mjölk och grädde och koka ihop tills det tjocknar, ca 5 min. Ta kastrullen av plattan och låt svalna lite. Häll sedan fyllningen i kladdkakemuffinsens gropar (lämna en kant runt) och ställ kallt för att svalna.

Kladdkakemuffins
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Populära kategorier

Lämna ett svar