Kladdiga kladdkakemuffins, perfekt att ha redo i frysen då de tinar på nolltid och smakar magiskt. Har ni inte testat dem så lova mig att ni gör det snart! De är enkla muffins, då de kan göras i två steg. Muffins ena dagen och sen komplettera med fyllningen nästa dag.
Kladdkakemuffins
4 ägg
6 dl socker
4 tsk vaniljsocker
1 krm salt
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200g smält smör
30 aluminiumformar
Sätt ugnen på 200 grader och ställ ut stabila formar på en plåt. Smält smöret i en stor kastrull och fortsätt blanda i den. Rör ner övriga ingredienser och fyll formarna till lite drygt hälften. Sätt in och grädda i ca 10-12 min. Ta ut plåten och ställ muffinsarna att svalna. De kommer då att sjunka ihop lite i mitten, så det blir en liten grop i varje.
Fyllningen
100 g smör
2 tsk vetemjöl
4 msk socker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl grädde
Smält smöret i en kastrull. Häll på vetemjöl, socker och kakao och rör till en slät smet. Häll i mjölk och grädde och koka ihop tills det tjocknar, ca 5 min. Ta kastrullen av plattan och låt svalna lite. Häll sedan fyllningen i kladdkakemuffinsens gropar (lämna en kant runt) och ställ kallt för att svalna.