Tomatpaj med fetaost och oliver

-

Paj alltså… det är en av mina favoriträtter att laga och servera här hemma. Det är enkelt, det är alltid gott och det går att göra lite kylskåpstömning under tiden. Idag blev det en väldigt god tomatpaj med fetaost och oliver.

Först min vanliga pajdeg

100g mjukt smör
1½ dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl

Ställ fram smöret i mindre bitar i rumstemperatur så det hinner mjukna, åtminstone 30 min är bra. Blanda sedan smöret med både vete och grahamsmjöl så det blir en deg. Tryck ut degen i en ugnsform och förgrädda i tio minuter, 200 grader. Ta ut formen och lägg i fyllningen.

Sedan dagens pajfyllning

10-15 cm purjolök i skivor
2 vitlöksklyftor, hackade
4 tomater, i bitar
Ca 50 oliver, gröna med pimento bara för att jag hade en öppen burk hemma.
150 g fetaost
3 ägg
2 dl grädde
Peppar

Börja med purjolök och vitlök, stek i en stekpanna så purjolöken hinner bli lite mjuk. Stäng av värmen och lägg ner halverade oliver och tomater i bitar. Ta fram en bunke och vispa ihop ägg och grädde.

Tomatpaj med fetaost och oliver

Häll ner grönsakerna i pajskalet, toppa med smulad fetaost och peppar. Häll över äggstanningen och skaka lite på formen så äggstanningen kommer in överallt. Sätt in i ugnen och grädda tills du fått en härligt gräddad paj, ca 30-40 min.

Tomatpaj med fetaost och oliver

Servera din tomatpaj med fetaost och oliver tillsammans med någon fräsch creme fraichesås och gärna en sallad på sidan. Smaklig måltid!

Tomatpaj med fetaost och oliver
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Populära kategorier

Lämna ett svar