Tortelloni med sockerstekta tomater och lax

-

Här kommer vår Alla Hjärtans Dags middag, serverad en dag för sent. Men vad gör väl det? Jag ordnade ett fat tortelloni med sockerstekta tomater och lax och ställde fram på bordet tillsammans med tända ljus. Vardagslyx på en tisdag.

2 förp färsk tortelloni med valfritt innehåll, mina hade Ricotta & Pesto denna gång
Solrosfrön
2 tomater delade i vardera tre tjocka skivor (eller cocktailtomater delade på hälften)
Strösocker
Salt & peppar
Riven Parmesanost
Ev 1 Mozzarella
Ev en god olja, jag hade en Rapsolja Basilika från Gunnarshögs gård

1 bit färsk lax
1/2 citron
Salt & peppar
Ev 1/2 zucchini som kan ugnsbakas i tärningar på sidan om

Börja med laxen. Ta fram en så stor bit som du tror går åt. Sätt ugnen på 150 grader och lägg laxen i en smord ugnsform. Pressa citronsaft över laxen och krydda med salt & peppar. Sätt in i ugnen tills innertemperaturen visar 52 grader, då är laxen klar.

Ugnsbakad lax

Under tiden som laxen står i ugnen så sätter du igång en pastakastrull. Passa på att rosta solrosfröna i en torr stekpanna och lägg åt sidan. Fortsätt med en varma stekpannan och strö ett tunt lager strösocker över hela. Lägg ner tomaterna med snittytan neråt och låt sockret karamelliseras och att tomaterna suger åt sig lite av sötman.

Sockerstekta tomater

När dina tortellonis är klara, häll av vattnet och häll upp dem på ett snyggt fat. Toppa med en god olja, jag hade rapsolja basilika hemma. Placera ut tomaterna och toppa med rostade solrosfrön och riven parmesan. Säkert gott med rivna mozzarellabitar över också, men den jag hade hemma tog slut strax innan jag skulle laga middagen.

Då jag tillagade laxen hade jag också en halv zucchini i tärningar som fick tillagas i en egen liten ugnsform. Dessa strödde jag ovanpå pastan efter att bilden tagits tyvärr. Gott var det med extra grönt!

Tortelloni med sockerstekta tomater och lax

Servera din middag tortelloni med sockerstekta tomater och lax och få både mätta och nöjda middagsgäster.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar