Hjärtescones på Alla Hjärtans Dag

-

Jag har varit ute på resande fot över helgen och hann inte förbereda något blogginlägg i förväg. Men såklart vill jag uppmärksamma årets kärleksfullaste dag genom att baka hjärtescones på Alla Hjärtans Dag.

Jag hade bara en liten påse färdig sconesmix (som Daniel fått på en pressresa) till min deg, så jag fick inte så många hjärtan, men det räckte som kvällsfika för oss. Här nedan kommer istället mitt vanliga scones-recept som smakar ljuvligt. Om du inte bakade till Alla Hjärtans Dag så kanske du vill visa kärlek i helgen som kommer? Det allra godaste med scones är att servera dem nygjorda och fortfarande lite ljumma så smöret smälter en aning. Mums vilken dag som helst!

7 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1,5 msk bakpulver
1 tsk salt
100 g smör
4 dl mjölk eller filmjölk

Ifall du har tid, ta fram smöret en stund innan så det hinner bli lite mjukt. Ifall du inte har tid, så går det bra ändå, men då får du vara lite mera noggrann när du rör ihop degen.

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en plåt. Lägg på ett bakplåtspapper. Blanda ner vetemjöl, bakpulver och salt i smöret och blanda runt. Ta en gaffel och försök blanda in smöret i torrvarorna. När du känner dig klar så häller du ner filmjölken och rör runt.

Dela degen i tre och tryck ut eller kavla ut degbiten till de är ungefär 1 cm tjock. Ta fram ditt pepparkaksmått format som ett hjärta och tryck ut hjärtscones och lägg på plåten. Sätt in i ugnen och grädda ca 10-15 min – håll koll – alla ugnar är olika.

Ta ut dina hjärtescones, lägg upp dem i en fin brödkorg och servera tillsammans med gott pålägg. Jag tänker lite som ett tea party, så goda ostar och marmelader är härligt!

Hjärtescones
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Populära kategorier

Lämna ett svar