En intensiv studenthelg

-

Söndag kväll och lugnet lägger sig efter en väldigt intensiv studenthelg. Intensiv men också otroligt rolig! Såklart! Att Saga tog studenten var fantastiskt, roligt, underbart, glädje, sol, gemenskap och också nästa steg i livet. En dag som Saga laddat för under hela året men där intensiteten ökade ju närmare dagen kom.

Här kommer ett litet axplock från min helg där vi också hade besök av släkt och vänner till Sagas stora dag. Att sedan vädergudarna spelade i samma liga, och gav oss sol och sommarvärme, var bara helt underbart!

Sagas studentdag

Sagas student började med champagnefrukost här ute i trädgården. Jag hade bara köpt ett partytält och champagneglas till hela klassen – resten fixade de själva! Och vilken mysig klass! Alla är kompisar och alla vill varandra väl!

Efter frukosten så bar det av till skolan för en sista gång och utspringet ut på skolgården! Glädjen och festen i hela stan var magisk denna dag!

Efter lastbilsflaken fick vi också låna Saga några timmar för en studentmottagning utomhus i det otroligt fina vädret! Tacksam är bara förnamnet!

Efter en lång dag både mentalt och enligt klockan (Saga hade vaknat kl 04 för att hinna fixa inför frukosten) så slocknade både Saga och jag utan problem.

Studentlördag

När lördagen kom och sommarvädret höll i sig så tog vi med min bror Lennart och hans fru Christine ut till Andersön. En riktig pärla endast ett par mil utanför stan, där vi tog rundan längst ut för att kunna titta ut över Storsjön och fjällen bortanför. Vi fikade upp resterna av gårdagens smörgåstårta (riktigt lyxfika på en utflykt) och fick några sköna timmar utomhus. Jag älskar utomhus och skulle kunna tillbringa betydligt mera tid utomhus än vad jag får till idag. Men jag är glad för de stunder jag hinner med.

Studentsöndag

På söndagen sedan, så tog vi med Daniels föräldrar Ingalill och Bertil samt Daniels brorson Tino till Blanktjärnsrundan vid Vålådalen. Tino är bara fyra år, så vi visste inte i förväg hur långt vi skulle kunna gå men tänkte att vi alltid kan bära honom på ryggen också.

Vi tog också rast var 45-50:e minut för att ta av ryggsäckarna, dricka lite vatten och att Tino fick äta lite macka. Efter en hel del pepp och någon dryg kilometer på farbrors axlar så kom vi ändå fram. Blanktjärnarna är magiskt gröna tack vare det kalkrika vattnet och kalkpartiklar som flyter i vattnet. När solens strålar träffar dessa kalkpartiklar så bryts de till ett turkost vatten.

Men området runt Blanktjärnarna är också väldigt slitet av många besökande turister. Det är tydligt uppmärkt var man får gå och cyklar är bannlysta. Så om vi kan respektera de regler som finns tydligt uppsatta på flertalet ställen, så kan vi få njuta av denna fina plats för all framtid.

Så tacksam och glad för denna helg! Hoppas att ni har haft en lika bra helg där ni bor och kunnat njuta av fint väder, god mat och trevligt sällskap! De tre komponenterna gör ju livet extra gött att leva!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar