Hamburgertacos i tortillabröd

-

En rätt som florerat i sociala medier senaste tiden är hamburgertacos i tortillabröd. Att äta sin hamburgare som en tacos alltså. Det låter alldeles för gott för att inte prova och till dagens middag var det dags.

Tortillabröd, gärna de lite mindre
Ca 50 g köttfärs
Salt & peppar
Smör till stekpannan

Valfritt pålägg, jag använde:
Hamburgerost som får smälta
Hamburgerdressing
Sallad
Rostad lök
Karamelliserad lök
Skivad tomat

Lägg ett tortillabröd på en tallrik och tryck ut köttfärs direkt på brödet. Värm stekpannan, ta i lite smör och vänd sedan tortillabrödet upp och ner i stekpannan – så köttfärsen kommer ner mot stekytan. Tryck gärna till så du får en smashed burgare med lite maillardeffekt. Stek bara något minut, köttfärsen är så tunn så det behövs inte så länge. Stek en kort stund även på tortillabrödet andra sida.

Lägg din hamburgertacos i tortillabröd på en tallrik och toppa din hamburgare som du gillar. Jag tog hamburgerost, hamburgerdressing, sallad, både rostad lök och karamelliserad lök samt skivad tomat.

Vik din hamburgertacos som ett tacoskal och ät din burgare (jag hade ett medium tortillabröd från början, men skar av runt om innan servering. Bra val, då det var mycket enklare att äta då). Riktigt gott! Det här kommer jag definitivt att äta igen.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar