Bubbelprovning i Skärgårn

-

Olika sorters bubbel och även viner blir mer och mer intressant tycker jag, det är också anledningen till att jag provar på ett medlemsskap i Munskänkarna. För att få träffa likasinnade och för att lära mig mera. Som ett steg i min nyfikenhet så bjöd jag in ett par kompisar på bubbelprovning i Skärgårn.

Det enda som mina vänner visste innan de kom, var att det skulle bjudas på tre olika sorters bubbel. En Prosecco, en Cava och en Champagne. Jag hade varit på systembolaget och läst på kring de olika dryckerna – jag försökte också hitta så lika flaskhalsar som möjligt.

När jag kom hem så tog jag bort etiketten på flaskhalsen och sen lindade jag in flaskorna i folie. Jag band också olika presentsnören runt de olika flaskhalsarna, så att det skulle bli lättare att skilja dem åt.

Mina gäster kom och jag visade dem till balkongen. Där hade jag dukat upp tre champagneglas var samt lite tilltugg. Bland annat mina broccolisnacks som verkligen gick hem hos alla samt skivad rökt renstek och oliver.

Provningen började och jag hällde upp av varje dryck i varsitt glas till mina gäster. Vi smakade av, försökte gissa vilken av glasen som var Champagne, vilken som var Cava och vilken som var Prosecco. Också vad dryckerna smakade. Vi var rätt överens om att det smakade äpple – men det smakade det i alla glas.

Efter en stund hämtade jag mina lappar med beskrivningen från Systembolaget på respektive flaska. Äpple stämde på dem allihop, men ändå skiljde de en hel del.

Efter en stund igen så valde jag att ta bort folien från de olika flaskorna, så vi fick se vilken som var vilken. Jonas hade prickat av vilken som var Prosecco, men i övrigt inga rätt.

Bubbelprovning i Skärgårn

Vi flyttade oss vidare till ett middagsbord och åt middag. Där kunde vi fortsätta på det bubbel som fanns kvar eller gå över till vanligt rosévin.

Sammanfattningsvis en otroligt trevlig tillställning och jag känner mig absolut sugen att göra fler provningar.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar