Broccolisnacks som drinktilltugg

-

Ikväll har jag kört en bubbelprovning tillsammans med ett par vinintresserade vänner. Daniel fick haka på på ett hörn också. Förutom olika bubbel så fick jag utmana mig själv då en av gästerna är mjölkproteinallergiker. Dvs inte laktosfritt utan det funkar inte med några mjölkprodukter över huvet taget. Jag hittade dessa broccolisnacks som drinktilltugg och kanske blev det kvällens överraskning? Supergott verkligen!

1 färsk broccoli

1 msk inlagd jalapeño
1 tsk lag från inlagd jalapeño
1 1/2 dl majonnäs
2 tsk grön tabasco
salt & svartpeppar

1 1/2 dl salta jordnötter

Skär bort ca 1/2 cm av botten på broccolin. Skala stammen med en potatisskalare. Skär fina buketter, med stammen kvar. Koka buketterna i saltat vatten, 3-4 minuter. Häll av vattnet och spola broccolin kall. Lägg upp på ett snyggt fat.

Jalapeñomajonnäs: Hacka jalapeñon fint. Blanda jalapeño, jalapeñospad, majonnäs och tabasco i en snygg skål. Smaksätt med salt och peppar.

Hacka jordnötterna fint, lägg över i en annan snygg skål.

När gästerna kommer står det alltså ett fat med kokad broccoli på ett fat och två skålar med dels jalapeñomajonnäs och dels finhackade jordnötter. Visa gästerna hur du doppar broccoliknoppen först i majonnäsen och sen doppar i hackade jordnötter. Ta hela broccolibuketten in i minnen i en tugga – jättegott!

Lova mig att ni testar, för detta var verkligen oväntat jättegott!

Broccolisnacks som drinktilltugg
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar