Gorgonzolapasta med morötter

-

Igår kom jag hem från träningen och behövde fixa någon middag (och gärna så det blev matlådor också) men jag orkade inte gå till affären för att handla. Det fick bli det jag hade hemma och det blev riktigt gott! En gorgonzolapasta med morötter låter kanske lite märkligt men det funkade utmärkt!

Valfri pasta, jag tog Tagliatelle
1 gul lök
Ca 200 g färdigstrimlade morötter & vitkål (jag brukar hitta påsar på Willys)
Olja att steka i
1 vitlöksklyfta
Ca 2 dl creme fraiche
Ca 1 dl grädde
150 g Gorgonzola
1 förp svarta bönor (380 g, varav bönor 230g)
Svartpeppar (ev salt, men smaka av först)
Färsk spenat eller ruccolasallad

Sätt igång en pastakastrull och en stekpanna. Hacka den gula löken och lägg ner i stekpannan tillsammans med stimlade morötter och vitkål. När det återstår ca 1 minut, så lägger du ner hackad vitlök (om den får steka för länge så kan den smaka beskt och det vill vi inte).

Tillsätt creme fraiche, grädde och gorgonzola och blanda ut i stekpannan. Låt allt puttra ihop och smaksätt med peppar.

När pastan kokat klart så häller du av pastavattnet och sen ner med pastan i stekpannan. Blanda om och smaka av. Ev behövs det salt och mera peppar.

Lägg ut färsk spenat på ett snyggt uppläggningsfat och häll sedan pastan ovanpå salladsbladen. Ställ fram fatet mitt på bordet och låt alla ta för sig.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar