En jättegod fudgekaka

-

Nu när sommaren kommit av sig lite och termometern bara visar 10 grader på morgonen igen, så är det väl ett perfekt tillfälle att ladda upp frysen med lite godsaker? Jag bakade en jättegod fudgekaka igår och festade loss tillsammans med lättvispad grädde och kaffe. Mums!

Fudgekaka

200 g smör
3 dl socker
2 st ägg
1 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Klä en liten långpanna, ca 35 x 20 cm, med ett bakplåtspapper. Smält smöret i en kastrull och tag den av värmen. Rör ner strösocker och äggen. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, rör ner detta och arbeta smeten slät. Bred ut smeten jämt i långpannan och grädda i 175° i ca 15-20 minuter.

Glasyr

2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 msk sirap
100 gram mörk choklad, jag hade en chokladkaka med lakrits
100 gram smör

Blanda alla ingredienser till glasyren förutom smöret i en kastrull. Låt detta koka tills den tjocknar, minst 10 – 15 minuter. Tag kastrullen av värmen och blanda ner det kalla smöret i bitar.

Bred glasyren över kakan och ställ den kallt att stelna. Skär upp kakan i rutor eller servera den hel som en tårta. Servera med lättvispad grädde och gärna någon fräsch frukt eller bär. Jag hittade några smultron ute i trädgården som fick följa med den här gången.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar