Fetaostpasta för ett liv i rörelse

-

Minns ni fetaostpasta som gick viralt för ett par år sedan? Jag tänker att de flesta av er har hunnit prova den och kanske inte var så imponerade? Det var inte jag iaf, första gången jag provade. Men ikväll gjorde jag en fetaostpasta för ett liv i rörelse. Dvs en snabb pasta som innehåller det mesta man behöver för att orka vara igång och orka träna varje dag. Dessutom var den riktigt god!

Så ni som har testat förut, eller ifall ni inte testat fetaostpasta alls, ge det ett försök till. Den här pastan blev en riktigt god vardagsmiddag!

Då jag bestämde mig för att laga denna middag, så hade jag precis sprungit förbi Österängsparken i Östersund och sett hela parken full av ungdomar som ska spela Storsjöcupen i fotboll. De behöver den här sortens mat för att orka. Snabb, enkel och god!

Pasta till 3-4 personer
1 fetaostblock
Cocktailtomater
1 rödlök
1-2 vitlöksklyftor
1 liten burk majs
Olja till formen
Salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en ugnsform. Ta lite olja i botten och lägg fetaostblocket i mitten. Fyll ugnsformen med cocktailtomater i kvartar, båtar av rödlök och hackad vitlök. Strö över majs i ett jämnt lager och avsluta med lite olja på toppen. Sätt in i ugnen ca 15-20 min.

Sätt igång pastakastrullen och koka valfri torr pasta. När pastan är klar, så är fetaosten också klar i ugnen. Häll av pastan och häll ner pastan i ugnsformen. Blanda runt så det fastnar fetaost på alla pastabitar och lägg upp tillsammans med lite sallad. Bara att sleva i sig fetaostpasta för ett liv i rörelse. Varsågoda!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar