Juni 2023

-

Dags för månadssammanfattning av en väldigt händelserik och intensiv månad. Juni 2023 innehöll både Sagas student, gäster att ta hand om, hämta mina verk efter keramikkursen, ostkurs, midsommar och till sist en resa till Tyskland (mer om Tyskland kommer).

Sagas student var verkligen huvudpunkten under juni 2023 och även den som krävde mest planering. Dels av henne själv, men även av mig. Jag köpte partytältet i början av maj så det skulle finnas klart. Även en uppsättning med champagneglas till hela klassen (hittade 21 st likadana på Röda Korset för 300kr) lyckades jag fynda. Hålla mig ur vägen men ändå finnas tillgänglig är en sport som alla studentföräldrar behöver vara världsmästare i.

Och det blev så bra till slut! Allt klaffade och Saga var så nöjd med hela dagen! Läs mera om hennes högtidsdag här.

Sjung om studentens lyckliga dar

Maten då?

Trots en intensiv månad så behöver man ju äta varje dag och det har vi gjort. God mat hela månaden! Vinnare för månaden blev mina magiskt goda vaniljrutor med rabarber. En kaka jag skulle kunna äta året om!

Magiskt goda vaniljrutor med rabarber

Även svärmor Ingalills kassler och risgratäng blev väldigt uppskattad. En enkel middag som blir mycket mat och som funkar utmärkt i matlådan.

Kassler och risgratäng

Förutom dessa två vinnare så vill jag promota några fler rätter som ni inte får missa. Jag började månaden med nässelsoppa då nässlorna äntligen tittat upp så pass att de gick att plocka. Nässelsoppa har jag inte ätit sedan jag var liten, men det var otroligt gott (och en näringsmässig fullträff tack vare mycket järn och mineraler)!

Nässelsoppa med ägg

Även Udonnudlar i kokosmjölk var en höjdare och ifall man inte tar någon äggula på toppen, så blir det en vegansk rätt.

Udonnudlar i kokosmjölk

Vidare till hamburgertacos i tortillabröd innan vi går vidare till några söta rätter. Hamburgertacos har slagit stort i sociala medier och det var verkligen jättegott och enkelt. Något jag gärna fixar fler gånger i sommar!

Hamburgertacos i tortillabröd

Vidare till det söta denna juni 2023 och vi börjar med mina svenska maränger. Jättegoda och riktigt snygga med sina gula och blå ränder. Passar till både nationaldagen, studenten och midsommar men också till alla fester året om.

Svenska maränger till Nationaldagen

Jag vill också tipsa om mina nutellarullar som sommarlovsfrukost. Otroligt goda och smaskiga rullar att bjuda sina barn (och vuxna) på. Kanske inte alltför ofta, men då och då.

Nutellarullar som sommarlovsfrukost

Till sist två inlägg från vår midsommar. Först ut vår efterrätt som verkligen var jättegod och som kanske slår klassikern Tiramisu? Min jordgubbstiramisu kommer nog på en jämn förstaplats i tiramisutävlingen tror jag.

Jordgubbstiramisu till midsommar

Sist och kanske även minst är min midsommartårta som jordgubbsshot. En shot som du dricker i ett svep och du får in alla midsommartårtans smaker i munnen samtidigt. Ljuvligt! Lova mig att ni provar! (ifall ni dricker alkohol vill säga)

Midsommartårta som jordgubbsshot
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar