Svenska maränger till Nationaldagen

-

Jag följer Emma på Instagram och tycker alltid att hon gör såå snygga bakverk! Det känns dock som överkurs för mig (plus att jag skulle behöva köpa en del verktyg), så jag har inte ens provat hennes skapelser. Men så såg jag hennes svenska maränger till Nationaldagen och kände att jag ville prova.

Sagt och gjort, jag gick in på hennes blogg och gjorde som det stod. Trodde jag. Jag vispade äggvitorna hårt och pytsade sedan i strösocker medan jag fortsatte vispa. Fortsatte med florsocker och vispade med elvispen.

Men ut kom en alldeles för tunn marängsmet, så jag fick inga toppar på mina svenska maränger. Skam den som ger sig, så jag började om med halva smeten. Denna gång vispade jag äggvitorna ÄNNU hårdare innan jag pytsade i strösocker under fortsatt vispning. Men sen valde jag att vända ner florsockret i marängsmeten med hjälp av en slickepott. Jag fick en fastare marängsmet och provade att lägga smeten i en ny spritspåse.

Inte riktigt så toppiga som Emma får dem, men klart bättre än mitt första försök! Så jag får helt enkelt prova igen (och igen. och igen.). Kanske ska leva efter mina egna ord: Man blir bra på det man tränar på. Här kommer receptet iaf, så får ni prova göra svenska maränger (eller valfri annan färgsättning).

100 g äggvita (ca 3-4 st)
90 g socker (ca 1 dl)
120 g florsocker (ca 2 dl)
Pastafärg i valfri kulör

Sätt ugnen på 80 grader varmluft eller 90 grader vanlig ugn. Mät upp äggvita i en helt ren bunke, gärna i metall. Vispa tills du fått en marängsmet, men vispa sedan en stund till. Pytsa i strösocker och vispa med elvispen så du får en glansig marängsmet. Mät upp florsocker och sila ner florsockret i din marängsmet (för att slippa klumpar). VÄND ner florsockret med en slickepott.

Ta fram en spritspåse och sätt i valfri tyll. Rita sedan med pastafärg längs påsens väggar och lägg sedan ner marängsmeten försiktigt. När du trycker ut marängsmeten, på bakplåtspapper, genom din tyll så kommer den att få lite färg av pastafärgen längs väggen.

Sätt in i ugnen i ca 2 timmar. Stäng sedan av värmen men låt marängerna stå kvar under tiden ugnen kallnar.

Svenska maränger till Nationaldagen
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar