Statuslista inför sommaren 2023

-

Listor i olika former är alltid roliga att läsa. De går fort att läsa, är ofta lite roliga och sätter igång en hel del tankar hos en själv. Vad vill jag göra för att berika mitt liv? Det är ju alldeles för lätt att dagarna bara går utan att det händer något extra kul – och inget fel i det – om det är så man vill ha det. Jag vill inte ha det så, så därför behöver jag lite sparkar i baken ibland. Här kommer en statuslista inför sommaren 2023. Det är lättare att önskningar blir av bara för att jag skrivit ner dem. På kylskåpsdörren eller här i bloggen. Kanske gör jag en tillbakablick i höst och återkopplar till dessa punkter.

Listan kommer från Daniel som själv har tagit den från Resfredag, så ni kan hitta flera bloggar med samma typ av lista ifall ni blir sugna. Då både Daniel och Annika är resebloggare så har listan ett resefokus, men det är ju också roligt!

Vart gick min senaste resa?

Min senaste resa gick till norra Italien och staden Alessandria samt Castellazzo Bormida i privat syfte. Härligt att få komma till södra Europa och få smaka på sommarvärme redan i slutet av april. Bland annat så besökte vi Nils Liedholms vingård utanför Alessandria samt att vi åt magiskt god gelato (såklart) i Castellazzo.

Daniel Maria Nils Liedholms vingård

Vilken musik lyssnar jag på just nu?

Musik är inte en av mina starkaste grenar, utan jag är rätt ointresserad faktiskt. Jag lyssnar ibland men då plockar jag oftast en färdig lista från Spotify. Poddar däremot lyssnar jag på flera dagar i veckan. Oftast när jag springer min dagliga RunStreak så är det avledande att lyssna på något i öronen. Just nu så går podden Hemmasommelieren varm då jag börjat nörda ner mig mera i vin.

Antal bloggutkast som ligger och väntar?

Oj, det är många! Jag brukar skapa ett utkast så fort jag får en idé – bara för att jag inte ska glömma bort den. Det gör att det ligger en hel del utkast i bloggen… Det utkast som ger mig lite dåligt samvete är mitt tänkta inlägg från Ice Hotel i Jukkasjärvi. Vi var där för en kall övernattning i februari 2020 – men sen kom pandemin och stängde ner hela världen, så ”ögonblicket har förlorat sin charm” lite. Men men, jag ska skriva det. Någon dag.

Hur är det med blogginspirationen?

Blogginspirationen är riktigt bra ändå. Jag har många utkast som sagt och jag skulle kunna skriva många inlägg om jag bara la manken till. Men att skriva inlägg tar mental kraft från mig också, så det är sällan jag skriver mer än två inlägg på en och samma dag. Jag gör det när jag ska resa iväg någonstans och jag vill preppa bloggen och kunna vara ledig några dagar, annars blir det oftast bara ett inlägg per dag.

Hur står det till med reslusten?

Jag vill alltid resa! Eller det behöver inte vara resa som i att jag måste långt bort, utan jag nöjer mig lika gärna med en kortare resa och en upplevelse. Som härom helgen när Daniel och jag åkte till Bydalen över dagen. Annan plats, solsken, kolbullar och Daniel fick köra sin nya drönare över häftiga vattendrag. Sådana utflykter och upplevelser räcker långt!

Senaste resebokningen?

Senaste resebokningen är faktiskt till ett land och en stad som jag inte varit så sugen på. Men vi stannar bara ett par dagar innan vi åker till nästa land och stad, så det går nog bra!

Vi har tjänat in en Amex 2 för 1, så vi har bokat den resan i oktober. Som omväxling så ser jag ovanligt mycket fram emot själva flygresan. Mer om den resan senare såklart.

Det här ser jag fram emot den här sommaren

Jag önskar att jag kunde säga vår lägenhet i Funäsdalen, men den är ju inte färdigbyggd ännu. Byggherren har dessutom gått i konkurs, så det vete tusan hur det blir med vår lägenhet. Vi avvaktar kraftfullt och får skapa andra upplevelser i sommar helt enkelt. Inget spikat dock.

Viste3 Funäsdalen
Vår lägenhet i slutet av februari då vi var där senast. Egentligen skulle vi ha fått lägenheten den 15:e december 2022, men den är alltså inte klar ännu. Suck bara!

Det här har jag tröttnat på

Jag får nog säga byggfirman Ortalis som är de som bygger vår lägenhet i Funäsdalen. De har varit heeeelt sämst på kommunikation under hela vår byggresa och det senaste är alltså att de gått i konkurs. Håll tummarna på att de ändå levererar vår lägenhet så vår insats-peng inte går upp i rök.

Den här serien tittar vi på just nu

Jag började titta på Queen Charlotte under maj månad och sen har jag fortsatt i samma spår. Igår tittade jag klart på Familjen Bridgerton vilket är uppföljaren. Och igår insåg jag att det finns en säsong till av Familjen Bridgerson. Det är kanske inte den bästa serie jag tittat på, men nu har jag har lärt känna familjerna, så det är lite mysigt ändå.

Senaste inköpet

Mitt senaste inköp är faktiskt en studentpresent till Saga, som jag inte kan berätta om ifall hon skulle läsa mitt inlägg. Men en present som jag verkligen hoppas att hon uppskattar.

Min senaste skärmdump

Min senaste skärmdump är från Instagram och kontot Helan Shabani som lagt upp en ostdipp som såg magiskt god ut. Instagram är en ständig inspirationskälla för mitt matbloggande och jag får många idéer därifrån.

Helan Shabani

Det här funderar jag på just nu

Just nu funderar jag på hur jag ska hinna posta det här inlägget innan Daniel och jag måste packa in oss i bilen för dagens golfrunda. Ibland är det stressigt att blogga varje dag, men på något strukturerat sätt så löser jag det. Det finns väl en anledning till att jag är en bra projektledare helt enkelt.

Stolt över just nu

Saga! Jag är så oerhört stolt över Saga och att hon tar studenten på fredag. En fantastisk människa på alla sätt och mammahjärtat svämmar över med jämna mellanrum! Här är en bild från Restaurang Astrid som vi besökte på Mors Dag.

Saga Restaurang Astrid

Det här tränar jag helst den här sommaren

RunStreak-träningen trummar på och jag passerade tre år den sista april. Förutom att springa varje dag, så har jag också gymkort och kompletterar min löpning med styrkepass. Jag har också börjat köra LadängEverest via Korpen för fjärde året i rad.

Hur mår jag just nu?

Jag mår bra! Det är lite irriterande att jag är arbetslös sedan den 1:a juni men det ska väl lösa sig tänker jag. Om det är någon som behöver en senior projektledare så får ni mer än gärna ge mig tips!

Med det sagt så vill jag önska er en fantastisk härlig sommar då ni kan njuta av sol och värme! Tanka D-vitaminer och umgås med nära och kära i massor. Vi ses längs vägen då jag fortsätter blogga varje dag.

Glad Midsommar 2022
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar