Bucketlist-effekten?

-

Sedan några år tillbaka har jag skrivit på en Bucketlist inför de flesta år och även inför sommarsemestern. Det blev lite uppehåll under pandemin, då ingen visste riktigt vad vi skulle kunna göra. Men inför andra år har jag skrivit ner vad jag vill hinna med. Det har också gjort att många av mina punkter har blivit genomförda. Den så kallade Bucketlist-effekten.

Jag läste lyckoforskaren Micael Dahléns artikel i MåBra för inte så länge sedan och fick bekräftat det jag redan känt själv. Att nerskrivna (och outade i bloggen) mål lättare blir av. Har man skrivit ner dem och ser listan då och då, så lägger man manken till och skapar förutsättningar för att målen ska bli av på ett annat sätt.

Tack vare dessa Bucketlists så har jag fått många av mina mål genomförda. Allt i från att gå upp på Kebnekaise (Daniels blogg), Galdhøpiggen och Kilimanjaro för att besöka Tallbergsbroarna, Högbondens fyr och näckrosorna i Pamplemousses på Mauritius. Bland annat.

Bucketlist 2023

Vad har jag för drömmar i år då? Jag har faktiskt varit så duktig på att genomföra mina Bucketlists, så just nu har jag inga stora drömmar schemalagda. Det klart att jag vill upptäcka fler ställen i världen och gå upp på andra toppar, men drömmarna begränsas just nu av att vi går och väntar på vår lägenhet i Funäsdalen. Och har väntat ända sedan början av november. En lång och just nu väldigt tråkig historia som jag skulle kunna skriva spaltkilometer om, men vi får se vad det blir. Just nu vill jag bara att de ska bygga klart vår lägenhet.

Andra drömmar som jag vill göra

  • Besöka Sveriges högsta vattenfall Njupeskär (andra vattenfall jag besökt)
  • Norrbyskär utanför Hörnefors (kanske lära mig mera om Gunnar Nordahl i samma veva?)
  • Besöka Machu Picchu i Peru
  • Besöka Mount Everest Base Camp
  • Petra i Jordanien
  • Mount Blanc eller allra helst Elbrus i Ryssland (men Ryssland känns av förklarliga skäl inte så kul att besöka). Elbrus är nämligen Europas högsta topp med sina 5642,7 möh. En något lägre topp än Kilimanjaro 5895 möh som jag var uppe på i oktober -22.
  • Ett par hemliga besök som jag vill överraska Daniel med
  • Osv – jag skulle kunna fortsätta och skriva en lång lista

En dröm som har börjat ta fäste inom mig, är att jag någon dag skulle vilja driva mitt eget företag. Problemet är dock att jag måste bestämma vad jag vill göra först. Det vore roligast att driva företag inom mat i någon form, men då måste jag bestämma vad jag vill göra och med största sannolikhet gå både en och två utbildningar. Vi får se, men det ligger och gror där inne.

Viste3 Funäsdalen

Känner du av Bucketlist-effekten?

Skriver du bucketlists inför året eller inför sommarsemestern? Vad är det för upplevelser du vill hinna checka av under året eller under livet? Kommentera gärna här nedan, så kan vi föda idéer hos varandra.

Det behöver såklart inte vara resor eller upplevelser, det kan lika gärna vara att lära sig virka (ett annat av mina mål), lära sig dreja (jag håller på sedan några år tillbaka – en barndomsdröm jag plockade upp i vuxen ålder), renovera en gammal släktgård, besöka någon släkting eller gammal barndomskompis.

Inspirationen till det här inlägget fick jag också från Resfredag där Annika skrivit om sina funderingar kring Bucketlist-effekten.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar