Pamplemousses Mauritius

-

När jag var liten, så hade min mamma någon damtidning a la Året Runt eller liknande som kom med jämna mellanrum. Då det inte heller fanns samma utbud på egen mobiltelefon, TV-program eller egen dator (dvs mobiltelefoner fanns inte över huvudet taget, barnprogram på TV sändes 15 min/dag och egen dator fantiserade jag inte ens om), så hängde jag mycket med min mamma i köket. Oftast låg jag på kökssoffan medan hon stod vid köksbänken och pysslade. Ofta pratade vi, men många gånger så låg jag också och tittade/läste i någon tidning.

Åter till Året Runt och vår resa till Mauritius. Efter att vi bokat vår resa, så började jag googla runt lite om vad man kunde göra på den lilla ön. Nationalparken Pamplemousses dök upp i mitt flöde och vips så dyker en bild upp i mitt huvud . Jag har inte tänkt på den där bilden sedan dess, men när jag fick se de stora näckrosbladen från Mauritius botaniska trädgård Pamplemousses, så insåg jag att min barndomsbild från Året Runt var därifrån. Näckrosblad som är så stora, och därmed har sådan bärkraft, att man kan lägga en bebis på bladet. Häftigt! Det här ville jag se på riktigt.

Det var på tisdagen vi åkte lokalbussen från vårt hotell Tamarina, först in till huvudstaden Port Louis och där bytte vi buss till Pamplemousses. Väl framme, så hade det börjat regna, men då vi inte hade något paraply så gick vi ändå. Vi betalade in oss och sökte upp första bästa orienteringstavla. Där stod det ingenting, men vi gissade ändå att en viss vattensamling skulle innehålla de stora näckrosorna, så vi tog sikte på den bassängen.

Väl framme vid näckrosorna så tog vi de foton vi behövde och sen hittade vi ett regnskydd precis intill. Vi tänkte kanske att det var en skur och att det skulle gå över, men icke. I filmen ovan kan ni se en minuts film på mängden regn och även en åsksmäll, med både blixt och dunder.


Jag gissar att det här är någon form av Monstera-växt, men är osäker – någon som kan säga säkert?

När vi stått under regnskyddet i uppemot en timme, så gav vi upp och sprang mot utgången. En liten bit utanför så var vår hållplats och som tur var, så kom vår buss precis och vi åkte tillbaka in mot huvudstaden. Plaskvåta från topp till tå men med målet uppnått – jag hade fått se de där stora näckrosbladen och kunde sätta check i min bucketlist.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelBearnaisesås med brynt smör
Nästa artikelBananplättar

1 KOMMENTAR

Lämna ett svar