Udonnudlar alltså, jag tror att det är min nya crush! Så goda i alla möjliga smaksammansättningar och lite mera mat än vanliga nudlar. Efter träningen idag så gjorde jag lite kylskåpsrensning och fick till udonnudlar i kokosmjölk.
Denna gång lagade jag mat för 2-3 personer och höftade ihop ungefär så här
2 paket Udonnudlar
1 morot
5-6 färska champinjoner
1 näve haricot verts
Olja att steka i
1 vitlöksklyfta
0,5 burk majs
0,5 burk kokosmjölk
Ev en stor sked jordnötssmör
Sriracha
Ca 1 msk sesamolja
Ca 1 msk soja
Salt & Peppar
Ev rostade sesamfrön
Ev salladslök i tunna skivor som dekoration
Ev äggula – uteslut för en vegansk middag
Sätt igång en kastrull för att koka udonnudlarna. Börja sedan med grönsakerna. Dela moroten i tunna strimlor och skiva champinjonerna. Börja fräsa tillsammans med haricot verts i olja i en stekpanna. Hacka vitlöksklyftan och lägg ner i stekpannan tillsammans med majs. Låt fräsa ungefär en minut.
Häll på kokosmjölk och ev en sked jordnötssmör. Låt puttra ihop och smaksätt med sriracha, sesamolja, soja samt salt & peppar. När udonnudlarna kokat klart (räcker med ett par minuter), så häller du av vattnet och lägger nudlarna i stekpannan. Rör runt och låt nudlarna få smak av grytan.
Lägg upp dina udonnudlar i kokosmjölk i djupa snygga tallrikar och pimpa eventuellt din middag med rostade sesamfrön och en äggula. Gott ifall du har lite salladslök på toppen också.

Udonnudlar jag ännu inte använt så mycket, men borde kanske börja använda dem mer :)
Ja, testa gärna! Alla gillar dem såklart inte, men jag älskar dem :)