Udonnudlar i kokosmjölk

-

Udonnudlar alltså, jag tror att det är min nya crush! Så goda i alla möjliga smaksammansättningar och lite mera mat än vanliga nudlar. Efter träningen idag så gjorde jag lite kylskåpsrensning och fick till udonnudlar i kokosmjölk.

Denna gång lagade jag mat för 2-3 personer och höftade ihop ungefär så här

2 paket Udonnudlar
1 morot
5-6 färska champinjoner
1 näve haricot verts
Olja att steka i
1 vitlöksklyfta
0,5 burk majs
0,5 burk kokosmjölk
Ev en stor sked jordnötssmör
Sriracha
Ca 1 msk sesamolja
Ca 1 msk soja
Salt & Peppar
Ev rostade sesamfrön
Ev salladslök i tunna skivor som dekoration
Ev äggula – uteslut för en vegansk middag

Sätt igång en kastrull för att koka udonnudlarna. Börja sedan med grönsakerna. Dela moroten i tunna strimlor och skiva champinjonerna. Börja fräsa tillsammans med haricot verts i olja i en stekpanna. Hacka vitlöksklyftan och lägg ner i stekpannan tillsammans med majs. Låt fräsa ungefär en minut.

Häll på kokosmjölk och ev en sked jordnötssmör. Låt puttra ihop och smaksätt med sriracha, sesamolja, soja samt salt & peppar. När udonnudlarna kokat klart (räcker med ett par minuter), så häller du av vattnet och lägger nudlarna i stekpannan. Rör runt och låt nudlarna få smak av grytan.

Lägg upp dina udonnudlar i kokosmjölk i djupa snygga tallrikar och pimpa eventuellt din middag med rostade sesamfrön och en äggula. Gott ifall du har lite salladslök på toppen också.

Udonnudlar i kokosmjölk
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar