Jordgubbstiramisu till midsommar

-

Tiramisu kan vara en av mina favoritefterrätter. Jag tycker att blandningen av Disaronno- och kaffedränkta Savioardikex blandat med mascarpone (och bäst ifall den gjorts dagen innan) är genialt gott! Det går också alldeles utmärkt att frysa ner en form tiramisu ifall man inte orkar äta upp allt. Därför blev jag så sugen att prova jordgubbstiramisu till midsommar, då jag såg den på Anjas instagram. Inget kaffe eller Disaronno utan bara jordgubbar.

För ca 6-8 personer:

250 g jordgubbar
4 msk socker
saft från 0,5 citron
ev. 2 cl jordgubbslikör

2,5 dl vispgrädde
250 g mascarponeost
0,5 dl florsocker

1 påse Savioardikex

Mixa jordgubbarna tillsammans med socker och citronsaft. Häll i jordgubbslikören och ställ jordgubbsmoset åt sidan.

Vispa grädden tillsammans med florsocker och vänd sedan ner mascarponeosten. Ställ åt sidan.

Ta fram en snygg glasskål och dina Savioardikex. Rulla kexen i jordgubbsmoset och lägg ut i formen. Lägg på ca 1/3 av mascarponekrämen. Gör samma sak två gånger till, så att du avslutar med mascarponekräm högst upp. Plasta in och ställ in kylen till nästa dag.

Jag tog fram min jordgubbstiramisu till midsommarafton och dekorerade den med färska jordgubbar och några blommor från trädgårdens syrenbuske. Vid servering så tar man en stor sked och lägger på sin assiett. Njuter av sommarens ljuvliga jordgubbssmak!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Grillostbiffar med zucchini

Starka självständiga kvinnor?

Chokladkaka med zucchini

Banana sour som fredagsdrink

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar