Silverfallet på Storsnasen

-

Daniel och jag började av någon anledning att jaga vattenfall för några år sedan. Mest hemma i Sverige, men gärna utomlands också ifall vi får möjlighet. Under helgen vandring till Silverfallet på Storsnasen så frågade Daniel varför vi fastnat för vattenfall, men jag hade inget bra svar.

Vattenfall är häftiga att titta på och jag kan sitta en lång stund och bara titta in i det strömmande vattnet och låta tankarna gå sin egen väg – samma känsla som att titta in i en sprakande eld.

Vår vattenfallsfascination kan också ha att göra med vår berömda Covid-pandemi som gjorde att vi alla var tvungen att öppna ögonen mot vår egen hemmiljö. Att göra microäventyr istället för att alltid dra iväg långt bort.

Silverfallet på Storsnasen är ett vattenfall vi spanat på rätt länge, men inte kommit oss iväg. Nu var det dock dags! Vi stannade till vid häftiga Ristafallet på vägen men hoppade ganska snart in i bilen igen och åkte vidare. Silverfallet når du enklast genom att parkera längs E14 strax bortom Enafors.

På med våra packade ryggsäckar, starta våra Garmin-klockor för att mäta sträckan och sen iväg. Först några kilometer på en E4:a (dvs en väldigt bred stig) genom skogen men efter ca 3,5 km så kom vi upp på myrarna och fick genast mera utsikt.

På skylten vid parkeringen så stod det 5 km till Silverfallet och det stämde väldigt bra. Då är man vid botten av fallet och ifall man vill kan man klättra lite högre. Det gjorde vi och hittade ett klippblock att äta vår lunch på.

Det var kanske inte den godaste pastasallad jag svängt ihop, men vad gör väl det med den utsikten? Jag njöt stort av min lunch medan vi tittade ut över landskapet.

Något negativt?

Vår dag vid Silverfallet på Storsnasen var väldigt bra! Vi hade perfekt väder, när vi kom upp lite så försvann bromsarna och vi hade en magisk utsikt uppe vid fallet.

Men fanns det inget negativt? Jo tyvärr. Skyltningen var bedrövligt dålig och spångarna över myrarna var delvis under all kritik. Ni som vill gå sträckan måste ha vattentäta skor (det räcker med låga vandringsskor) och ifall ni har något rörelsehandikapp så kan ni lägga Silverfallet på arkivhyllan direkt.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar