Enkel upp- och nervänd rabarberpaj

-

Att laga snabbt och enkelt med få ingredienser är efterfrågat på sommaren och under semestern. Det är ingen som vill stå vid spisen inomhus längre än nödvändigt, då det är sommar och sol utomhus. Här kommer därför en enkel upp- och nervänd rabarberpaj med endast fyra ingredienser.

Smördeg
Honung
Rabarber
Florsocker
Ägg (för pensling)

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram smördegen. Skär den i lagom stora bitar. Jag hade en rulle färsk smördeg som jag skar i sex bitar, det kändes lagom.

Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Ta lite honung direkt på bakplåtspapperet och även lite florsocker. Lägg ut rabarber i en snygg rad. Lägg på smördeg och försök klämma till den ner mot bakplåtspapperet. Pensla med ägg och grädda i ca 10 min.

Ta ut plåten och lägg upp en enkel upp- och nervänd rabarberpaj på snygga assietter. Lägg på en kul vaniljglass och pudra över lite mera florsocker. Servera till en kopp kaffe i trädgården och njut av sommaren!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar