Finanskvarteren och Brooklyn

-

Då man är börs-intresserad och befinner sig i New York, så hör det nästan till att man åker till finanskvarteren på södra Manhattan. Att gå på Wall Street och sen vika ner på Broad Street för att spana in ingången till New York Stock Exchange. Här tittar man på ingången tillsammans med Fearless girl och oftast ett antal andra nyfikna. Jag försökte vara lika Fearless och ställde mig bredvid för att kaxigt titta upp på New York-börsen.

Charging Bull

Vi gick också vidare för att söka upp Charging Bull. En bronsstaty på 3,5 ton som står längs gatan längst ner på Broadway. Det var alldeles för mycket folk för att få någon egen bild tillsammans med finanstjuren så vi försökte inte ens. Det som förvånade mest var dock den längre kön bakom tjuren. Väldigt många män ville krypa in under för att klämma tjuren på pungkulorna. Vad är poängen med det? Är det i pungkulorna som makten sitter eller gillar män att klämma någon annan på kulorna?

Mot Brooklyn

Efter Fearless Girl och Charging Bull så tog vi sikte på Brooklyn för att få fina skyline-bilder av Manhattan i mörkret. Vi var lite kort på energi (en lång dag med väldigt många steg) så vi tog ett kort stopp på Dunkin’ Donuts. Små kiosker med oändligt många munkar (alla märkta med antal kcal de innehåller) som ligger både här och där på Manhattan. Tunnelbanan under vattnet och sen gick vi ner mot utsiktsplatsen. Här var vi inte ensamma utan det var en populär plats på kvällskvisten.

Vi avslutade kvällen med att gå över Brooklyn Bridge och hoppade sedan på första bästa tunnelbana hem på Manhattan-sidan.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar