Kladdkakans dag 2023

-

Kanske lite annorlunda med en sommarbild första veckan i november men idag är det en temadag alldeles för god för att glömmas bort bland alla USA-upplevelser. Kladdkakans dag 2023 den 7:e november är här. På en tisdag så får man också fika gott, om det är en speciell dag.

Men vaddå, hur många olika kladdkakor kan man baka egentligen? Kan en enkel kladdkaka skapa en egen temadag? Ja du, det verkar gå att bara hur många olika kladdkakor som helst och alla blir goda! Jag har legat på latsidan senaste året vad det verkar, att testa nya sorter, men en kladdkakemuffins har jag iaf bakat. Jag har helt enkelt haft fullt upp att skriva om annat här i bloggen (lägger ändå ut ett inlägg varje dag sedan många år tillbaka).

Rabarberkladdkakemuffins

Rabarberkladdkakemuffins är ny sedan förra årets temadag och de var verkligen jättegoda! Nu går det väl inte att få tag i (svensk) rabarber längre, men spara receptet till i vår. När de första spröda rabarberskotten kommer upp, så är det sååå gott att baka något med rabarber!

Rabarberkladdkakemuffins
Och vi tar väl en sommarbild nu när snön ligger djup utanför fönstret

Och att äta kladdkaka i muffinsform är faktiskt underskattat. Det är lika gott men det blir inte lika kladdigt. Det är enkelt att ta med sig ut på en utflykt (och som ni vet så smakar allt godare utomhus) och det kräver inga extra verktyg eller disk. Om man äter hemma, så är det såklart gott med en klick lättvispad grädde eller lite vaniljglass, men kladdkakemuffins är så gott, så det funkar bra utan också. Utöver dessa anledningar, så är muffins mycket enklare att frysa ner också (om det skulle råka bli någon kladdkakemuffins över vill säga), för att sedan kunna ta fram så många man behöver till nästa fika.

Jag har bakat några olika sorters kladdkakemuffins och alla är väldigt goda! Du hittar mitt arkiv här. Det är bara att välja och vraka!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Populära kategorier

Lämna ett svar