Restaurang Buddakan i New York

-

Restaurang Buddakan i New York har jag läst om på flera ställen och blivit nyfiken på. En restaurang med asiatisk-fransk matlagning. Så när vi var i New York så slog vi till. En chansning att det skulle finnas platser att boka samma dag som slog väl ut. Den närbelägna tunnelbanestationen 14 st gör också att man inte behöver gå så långt.

En väldigt anonym ingång, men väldigt fint invändigt! En restaurang som ligger på 9th Avenue och nästan i korsningen till W 16th Street. Samma kväll som vi bokat bord så var det Halloween (31:a okt) så vi mötte väldigt många barn och vuxna som var utklädda.

Först blev vi visade till en ”lobby” i väntan på vårt bord. I samma rum fanns också en bar. Här kom också en väldigt trevlig servitris och undrade ifall vi ville ha något att dricka i väntan på vårt bord. Vi beställde in var sitt glas vin men blev ganska snart hämtade av en annan servitris. Ner en trappa och förbi det här fantastiska rummet. Jag kan verkligen tänka mig att det var så här vackert i franska slott en gång i tiden…

Vi satte oss till bords och fick menyn förklarad för oss. Tanken var nog att man skulle ta in olika rätter och sen dela på dem, men det slutade med att vi tog in varsin rätt. Jag blev sugen på Kung Pao Monkfish medan Daniel ville äta Ginger Scallion Chicken. Efter rekommendation så delade vi på en portion ris till våra rätter. Och ja, det var fullt tillräckligt. Riktigt god mat och en riktigt härlig plats att tillbringa några goda timmar på.

Restaurang Buddakan
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Populära kategorier

Lämna ett svar