Tillbaka i Östersund och tillbaka i vardagen. Kylen och skafferiet var inte riktigt så välfyllt som jag brukar ha det, så ett kort stopp i butiken på vägen hem. En enkel och snabb citronpasta med broccoli stod snart på bordet.
Pasta för fyra personer
Ca 0,5 broccoli (jag hade ca 3 nävar frusna buketter)
1 Gul lök
Ev chili för hetta
1 dl creme fraiche (välj växtbaserat för vegansk middag)
1 dl grädde (välj växtbaserat för vegansk middag)
Zest och saft av 1 citron
Salt & peppar
Riven parmesan (hoppa över eller välj växtbaserad ost för vegansk middag)
Ev krutonger att strö på toppen
Sätt igång en pastakastrull och hacka den gula löken. Börja fräsa löken och lägg även i chili om du vill ha lite hetta. Tillsätt creme fraiche och grädde och låt puttra ihop på svag värme. Lägg ner broccoli då det är 2-3 min kvar på pastakoket.
När pastan har kokat klart så häller du av vattnet. Tillsätt citronzest och citronsaft samt salt och peppar till din pastasås. Smaka av.
Häll upp pastan på ett snyggt fat. Häll pastasåsen över och blanda runt försiktigt, så du får pastasås på all pasta. Toppa med riven parmesan och mera svartpeppar. Ev smörstekta krutonger passar fint också!