Jag har börjat baka kladdkaka i muffinsform på senaste tiden, bara för att det är så smidigt. Lite mer jobb att hälla ner lagom mycket smet i varje form, men när de är gräddade så är de ju redan portionsförpackade och går att servera snyggt! Denna gång blev det pepparkakskladdkaka i muffinsform som jag också har en annan plan för, så stay tuned här i bloggen
3 ägg
3,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1,5 msk pepparkakskryddor
2 dl vetemjöl
125 gram smält smör
Sätt ugnen på 175°C. Lägg ut 12 stadiga muffinsformar på en plåt alternativt lägg ner formar i en muffinsform.
Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan. Rör ner sockret först, så sockerkristallerna börjar smälta. Fortsätt med ett ägg i taget. Knäck och rör ut ägget. Knäck nästa osv.
Blanda de andra torra ingredienserna i en skål. Rör ner i kastrullen och rör om igen. Häll smeten i formarna.
Grädda dina kladdkakemuffins med saffran mitt i ugnen knappt 20 minuter (jag tog ut efter 18 minuter). Låt svalna och ta antingen med dina muffins utomhus eller fika dem inomhus med en klick lättvispad grädde. Mums verkligen!