Air and Space Museum i Washington

-

Washington som turiststad är väldigt fokuserad kring National Mall, vilket är den öppna ytan mellan Capitolium till Lincoln Memorial och sen mellan Vita huset och Jefferson Memorial. Här står också Washington Monument som en pelare i mitten. Då vi hade besökt Capitolium dagen innan, så började vi denna dag med att tillfredsställa Daniels speciella önskan med Washington. Att besöka Air and Space Museum som ligger ganska högt upp längs National Mall.

Till Air and Space Museum så hade vi bokat (gratis) biljetter till kl 11 och vi var där ett par minuter innan. Det visade sig dock vara väldigt många som bokat tiden kl 11, så vi fick börja med att ställa oss i en lång kö. Kön matade dock på väldigt snabbt, så vi var ganska snabbt inne på museumet.

Väl inne så började vi med bröderna Wright, Orville och Wilbur. De var pionjärer inom flygning och flög världens första bemannade motordrivna flygning den 17:e december 1903 (så snart 120 år sedan). Orville flög då 35 meter på 12 sekunder. De fortsatte såklart och redan 1906 så flög Wilbur 122 km under 38 min.

Så här långt skrattade många åt dem och tyckte att deras experiment var fåniga. Tyvärr så dog Wilbur 1912 men Orville fortsatte driva företaget. Sen kom första världkriget och flygplan verkade vara the shit! När första världkriget bröt ut så fanns bara 2000 flygplan i Europa men när första världkriget tog slut fyra år senare, så hade de krigsförande staterna mer än 50000 flygplan.

Air and Space Museum
En DC-3 som flögs första gången 17:e december 1935

Spännande att lära sig mera om flygets historia så efter bröderna Wright gick vi framåt i tiden. Vi hittade alla möjliga (och omöjliga) flygplan och Daniel var nog lite i sjunde himlen.

Daniel Air and Space Museum

Vi gick också vidare till den del som jag är mera intresserad av, nämligen rymden. Jag tycker att det är såå häftigt att det inte finns något slut där ute och att varje stjärna vi ser är ett eget solsystem. Så fascinerande att tänka på och gå runt bland planeterna i vårt eget solsystem.

Rymden Air and Space Museum

Såklart fick vi också lära oss en del om månlandningen med Apollo 11. Den landade på månen den 20:e juli 1969 och den 21:a juli 03:56 (svensk tid) satte Niel Armstrong ner foten på månens yta.

Det var ett givande och roligt besök på Air and Space Museum. Men är man inte så intresserad av just flygplan eller rymden så finns det många andra museum som kantar the National Mall. Alla är gratis men på vissa så behöver du ändå boka vilken tid du vill göra entré.

Maria Air and Space Museum
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

1 KOMMENTAR

Lämna ett svar