Dumlepepparkakor med endast tre ingredienser

-

Här kommer mina dumlepepparkakor med endast tre ingredienser. En viral succé startad av Helan Shabani och spridd här och där i hela Sverige. En väldigt enkel och god kaka att ställa fram på fikabordet i juletider.

Denna gång valde jag att köpa pepparkaksdegen på min närmaste bageri. Otroligt god deg på ekologiska produkter (ingen palmolja) – det känns bra att dels få gynna våra lokala företag och äta ekologiskt! Visst finns det bra alternativ i butikerna också, men kolla innehållsförteckningen innan du köper.

Alternativt, om du har lite mera tid, gör din egen pepparkaksdeg. Alltid godast!

350 g pepparkaksdeg
Dumle
Noblesse Original eller Havssalt
Ev flingsalt

Sätt igång ugnen på 200 grader och lägg ut bullformar på en plåt, alternativt i en muffinsform. Rulla bollar av din pepparkaksdeg, jag valde att göra bollar på 50 gram men kommer att prova med 30 gram nästa gång istället. Då får man ju fler kakor också.

Gör avlånga gropar i dina pepparkaksbollar (jag använde skaftet på en träslev) och tryck ner en dumlekola i varje boll. Sätt in i ugnen 8-12 min (beroende på hur stora dina pepparkaksbollar var). När dumlen smält och pepparkaksdegen fått lite färg, så tar du ut plåten och lägger på en noblesse på toppen. Strö ev över lite flingsalt ovanpå. Jag valde Noblesse Havssalt så jag nöjde mig utan extra salt.

Låt svalna och ställ fram till dagens tredje adventsfika. Så enkla och såå goda!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Vörtbröd utan jäsning

Julmarknad i Klagenfurt

November 2024

Populära kategorier

Lämna ett svar