RunStreak köldrekord på Couples Day

-

Jag har väl inte riktigt bestämt mig om jag ska köra igång en ny RunStreak som rullar på obestämd framtid, men just nu springer jag en utmaning i min Garmin-klocka, som säger ”Spring en mile varje dag i 30 dagar”. Och som ni vet så är det just en mile som krävs för att få räkna dagen när det kommer till RunStreak. Dagens del i utmaningen var inte gjord, så fastän det var -30,9 grader utomhus, så skulle jag springa. Daniel hakade på och vi satte ett nytt RunStreak köldrekord på Couples Day tillsammans.

RunStreak köldrekord

Utmaningar är bra och jag kör flera stycken samtidigt faktiskt, fast det sköna är att de delvis går att kombinera. Jag ska utföra någon form av aktivitet i 30 minuter 30 dagar på raken. Just idag så kombinerade jag det med gång minst en mile då jag gick till och från jobbet. Men löpningen var inte klar för dagen, så när vi kom hem så bytte vi om.

Då 30-minuters utmaningen var klar för dagen, så behövde vi bara springa en mile. Vi tog dock den vanligaste rundan och landade på strax över två km denna kalla kväll och ett nytt köldrekord var satt.

Maria RunStreak köldrekord

Och ja! Det går att springa i -30,9 grader även om jag officiellt inte kan rekommendera det. Man måste veta vad man håller på med, klä sig extra noggrant, gärna flera lager som hjälper till att hålla värmen, men också skydda inandningen. Många har en Airtrim-mask att sätta över näsa och mun då det är så kallt, men jag klarar mig bra med en buff som skydd. Igår var det dock så kallt, att fastän jag dragit ner mössan så långt jag kunde och dragit upp buffen så högt upp jag kunde, så frös jag på den lilla bit näsrygg som stack fram i luften.

Daniel Maria RunStreak köldrekord
RunStreak köldrekord på Couples Day – faktum är att vi sprungit RunStreak ca 25% av den tid vi varit tillsammans <3

Vårt gamla köldrekord då vi sprungit RunStreak tillsammans är från 2021 och vi sprang i drygt -28 grader. Vi har såklart också ett värmerekord och det var från Rom 2020. Vi lyckades hitta ett hål i pandemin, besökte Rom med munskydd och sprang även då det var +30 grader. På samma sätt är det inget jag rekommenderar alla att göra, utan man bör ha koll på sig själv och hur man klä sig.

Runstreak 95
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Lämna ett svar