Att komma hem på fredagen efter jobbet. Att vara ganska trött efter en intensiv vecka men det är ju ändå fredag. Då vill jag ändå äta lite godare, sjunka ner i soffan och slappna av allt jag kan. Att äta lite godare denna fredag resulterade i en pasta pesto med fläskytterfilé. Oftast äter man en pasta pesto med kyckling, men jag hade redan tinat en bit fläskytterfilé.
Att Daniel älskar mina pastarätter bidrar också till att fredagsmiddagen känns helt rätt. Vi hittade också en flaska rött i skåpet, så vi bänkade oss nöjda och glada framför semifinalen av På Spåret. Fredagskvällens höjdpunkt!
400 g bandspaghetti
1 bit fläskytterfilé, min bit var på 600 g
10 cm purjolök
1-1,5 dl grädde
Ca 1 dl pesto
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Gör så här:
Putsa fläskytterfilén och skär i smala stavar och sätt igång en pastakastrull. Stek köttet på hög värme tills det fått fin färg. Salta och peppra, lägg åt sidan. Strimla och fräs purjolöken i samma stekpanna och häll sedan på grädde och pesto. Låt puttra och vispa gärna in stekskyn från stekpannan. Häll tillbaka köttet och låt småputtra tills pastan är klar.
Häll av pastavattnet (häll gärna ner 0,5-1 dl pastavatten i såsen för att tunna ut) och blanda ner pastan i såsen. Rör om försiktigt och låt pastan få smak av din pestosås. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp din pasta pesto med fläskytterfilé på ett snyggt fat och strö över riven parmesan. Ställ mitt på bordet och låt gästerna hugga in.