Sportloven närmar sig med stormsteg och här kommer ett enkelt och gott tips att ta till. Att göra pannkaksmuffins med äpple i en muffinsform. Enkelt att göra, enkelt att ta upp och servera med grädde och sylt. De är faktiskt så goda i sig själva, så i nödfall (dvs ute i backen) så behövs ingen grädde och sylt.
4 ägg
2,5 dl vetemjöl
3,5 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
Salt
1,5-2 äpplen
1 msk farinsocker (eller vanligt socker)
Kanel
Smör
Vispa ihop pannkakssmeten och ställ på sidan för att vila. Värm ugnen till 200 grader och lägg i lite smör i varje muffinsform. Ställ in i ugnen ett par minuter så smöret smälter.
Hacka äpplena och lägg i en skål. Strö över socker och kanel och rör runt. När muffinsformen har smält smör i botten, så lägger du några äpplebitar i varje. Häll på pannkakssmet upp till ungefär hälften. Ställ in i ugnen och grädda tills de är klara, ca 20-25 min. Mina pannkaksmuffins puffade upp, så jag tog ut och lät dem sjunka ner innan jag satte in plåten igen.
Lägg upp dina snygga muffins på tallrikar och ställ fram sylt (jag tog min svartvinbärssylt som jag kokade i somras) och vispad grädde. Mums verkligen!