Ni som har följt mig ett tag vet att jag älskar asiatisk mat och närmare bestämt Jennie Walldén. Jag har testat många av hennes recept och allt är så gott! Senast fick jag inspiration av henne men valde att göra min egen gochujangpasta med vegobitar. Mina tidigare goda måltider med inspiration från Jennie hittar du här.
Spagetti eller nudlar för fyra personer
Ca 25 g smör (välj olja för vegansk middag)
2 vitlöksklyftor
5-10 cm purjolök
Tinade vegobitar, jag hade Hälsans kök 320 g
2 tsk gochujang (koreansk chilipasta)
0,5 msk risvinäger (eller vit balsamvinäger)
1 tsk honung eller sirap
0,5-1 dl grädde (välj växtbaserad för vegansk middag)
Salt & peppar
Sätt igång en kastrull för att koka pasta. Hacka vitlök och skär slantar av purjolöken. Sätt igång en stekpanna och lägg ner smör. Fräs vitlök, purjolök och vegobitar tills de fått lite färg.


Tillsätt gochujang, risvinäger och honung och låt puttra ihop. Tillsätt grädde och lägg sedan ner den kokta pastan. Rör runt och smaksätt med salt och peppar.
Häll upp gochujangpasta med vegobitar på ett snyggt fat eller lägg upp i snygga tallrikar och servera. Jag tar gärna en klick creme fraiche och sweet chili till min portion också.

