Varm smörgåstårta med grönkål och Västerbottensost

-

Här kommer en god rätt att äta till lunch eller som lättare middag på helgen eller varför inte på sportlovet? Gärna tillsammans med en god sallad på sidan. Varm smörgåstårta med grönkål och Västerbottensost var en kylskåpstömning samtidigt som vi fick en god middag.

1 gul lök
10 cm purjolök
1 vitlöksklyfta
Grönkål
1 paket bacon
5-6 färska champinjoner
Ca 1 dl grädde
Ca 1 dl creme fraiche
Salt & peppar

3/4 st Hönökaka, halvmånar
2-3 tomater
Riven Västerbottensost

Ta fram en stekpanna och börja med att steka bacon. När det är stekt, fortsätt fräsa hackad gul lök samt vitlök, slanta purjolöken och champinjonerna samt riv sönder grönkålen. Låt puttra i stekpannan några minuter. Sätt också igång ugnen på 200 grader.

Varm smörgåstårta med grönkål och Västerbottensost

Tillsätt grädde och creme fraiche och låt puttra ihop, smaksätt med salt och peppar. Ta fram en bakplåtspappersklädd plåt och lägg ut en halvmåne. Lägg på ungefär hälften av röran från stekpannan och lägg på en halvmåne till. Lägg på resterande röra och täck sedan med den tredje halvmånen. Lägg ut skivade tomater och täck sedan med riven Västerbottensost. Sätt in i ugnen tills osten har smält och du har en lite gräddad yta. Under tiden hinner du svänga ihop en god sallad.

Servera varm smörgåstårta med grönkål och Västerbottensost till helgen eller spara den som en favorit till sportlovet. Riktigt gott!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Höstfredag med kolbullar

Kanelbullens dag 2024

Favoriten Udonnudlar

September 2024

Populära kategorier

Lämna ett svar