Jag har fått många nya läsare senaste tiden och för er som är nya hos mig, så måste jag få berätta om dessa drömmigt goda kladdkakemuffins. Ja, jag har postat dem förut, men de är helt enkelt för goda för att låta bli!
Har ni någon favorit som ni bara måste baka då och då? Vad är det för kaka? Kommentera gärna så kanske jag hittar en ny favorit. Det skulle vara så kul!
Dessa kladdkakemuffins är en tvåstegsraket, där du gör kakan först och sen fyller den med god chokladsmet. Det går alltså att dela upp det på en två-dagarsaktivitet också, där du bakar dag ett och fyller med smet dag två. Gör som det passar dig bäst helt enkelt. Sen kan du gärna frysa in dem, för de är nästan godast som halvtinade.
Kladdkakemuffins
4 ägg
6 dl socker
4 tsk vaniljsocker
1 krm salt
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200g smält smör
30 aluminiumformar
Sätt ugnen på 200 grader och ställ ut stabila formar på en plåt. Smält smöret i en stor kastrull och fortsätt blanda i den. Rör ner övriga ingredienser och fyll formarna till lite drygt hälften. Sätt in och grädda i ca 10-12 min. Ta ut plåten och ställ muffinsarna att svalna. De kommer då att sjunka ihop lite i mitten, så det blir en liten grop i varje.
Fyllningen
100 g smör
2 tsk vetemjöl
4 msk socker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl grädde
Smält smöret i en kastrull. Häll på vetemjöl, socker och kakao och rör till en slät smet. Häll i mjölk och grädde och koka ihop tills det tjocknar, ca 5 min. Ta kastrullen av plattan och låt svalna lite. Häll sedan fyllningen i kladdkakemuffinsens gropar (lämna en kant runt) och ställ kallt för att svalna.