Superenkel bananpaj med glass

-

Gårdagens lördagsmys (och efterrätt) som vi åt framför Mello-finalen var en superenkel bananpaj med glass. Så enkel och riktigt god! Precis vad jag önskade mig där och då.

Och enkelt är recept som jag strävar efter då vi befinner oss i Villa Viste, vår fjällägenhet i Funäsdalen. Jag har inte samma sortiment i mitt skafferi utan jag måste planera alternativt köpa på mig ingredienser för det jag vill laga. Så på samma sätt enkelt och få ingredienser som man strävar efter under sin sommarsemester. Säg att ni åker till en sommarstuga, bor en vecka i husvagn eller checkar in hos svärföräldrarna. Perfekt med enkla och goda rätter!

3 bananer
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 msk kanel
Ca 200 g kylskåpskallt smör

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en ugnsform. Smöra den ordentligt. Jag la i en klick smör och ställde in i ugnen. Smöret smälte snabbt och jag kunde bara snurra runt det smälta smöret så det täckte ugnsformen.

Skiva ner bananerna i ugnsformen och blanda ihop vetemjöl, socker och kanel. Strö blandningen över bananerna och hyvla sedan smör över alltihop. Sätt in i ugnen och låt grädda ca 15 min. När smöret smält så såg jag att jag missat lägga på smör på ett par ställen, så jag tog ut formen och la dit smör så det täckte.

Servera superenkel bananpaj med glass eller vispad grädde nästa gång du blir sugen på något gott – även om det är hemma där du har tillgång till ditt vanliga skafferi. Det kommer jag definitivt att göra.

Superenkel bananpaj med glass
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar