LadängEverest 2024

-

Utmaningar är något jag verkligen går igång på! Ofta ger jag mig själv utmaningar men ibland antar jag även andras utmaningar. Jag har inga problem att säga nej, ifall det verkar fånigt eller omöjligt, men de som känns möjliga hakar jag gärna på. Som utmaningen med att springa eller gå upp till Mount Everest topp under en sommar – fast i din egen hemmabacke. Det är nu femte året jag startar och vi säger Go för LadängEverest 2024.

Daniel och jag började knata och springa redan 2020, då vi hade bokat in oss för vår Kilimanjaro-vandring, men Corona kom ivägen. Tipset kom från Umeå, där de kört BräntEverest något år. Då räknade Daniel ut att det krävdes 114 vändor i vår egen Ladängen på Frösön för att nå samma antal höjdmeter som från havsnivå upp till MountEverest topp. Det kan låta fullt görbart eftersom man har hela sommaren på sig, men det krävs att man gör ca en vända om dagen (eller fem vändor för fem dagar osv).

Vi slutförde vår utmaning 2020 med sikte på Kilimanjaro. Corona höll i sig och 2021 hakade Korpen på konceptet och de valde att storsatsa i hela Sverige. Samma sak 2022 och 2023 – och även i år 2024. Så logga in på Korpen och kolla om utmaningen finns i din egen hemmabacke. Det är också ok att gå i vilken backe som helst, bara du själv räknar ut antal höjdmeter per vända.

Så, LadängEverest 2024 – Here I come!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar