Kokt färsk vitkål med smält smör och riven parmesan

-

Jag lyssnar en hel del på poddar. Det är ett perfekt sällskap om jag är ute och springer eller tar en promenad. Ämnena varierar i allt från mat, träning, aktier till politik och Ryssland. En sådan podd är Matpodden som drivs av Siri Barje och Jimmy Guo och dagens avsnitt hette Vårens primörer. Siri talade sig varm om kokt färsk vitkål med smält smör och riven parmesan, så varmt så jag tog min löprunda förbi butiken där jag redan sett att de hade färsk vitkål.

Hem igen och jag drog igång en stor kastrull med vatten, för att endast några minuter senare sitta ute på balkongen och äta min middag. Perfekt god snabbrätt som också kommer att fungera finfint till sommarens grillmiddagar.

1/4 färsk vitkål
Vatten
Salt
10-15 g smör
Riven parmesan eller gruyere
Svartpeppar

Att äta till
Hollandaisesås

Dela vitkålen i kvartar med roten kvar. Roten gör att vitkålen håller ihop då den kokas. Koka vitkålsklyftorna i saltat vatten i ca 3 min och ta sedan upp dem. Låt rinna av och lägg sedan upp snyggt på en tallrik.

Smält smöret och häll på klyftorna och toppa sedan med riven parmesan eller gruyere. Dra ett par drag med pepparkvarnen också. Servera kokt färsk vitkål med smält smör och riven parmesan precis som den är eller så tar du en klick hollandaisesås på sidan. En helt perfekt middag för mig den här kvällen!

Kokt färsk vitkål med smält smör och riven parmesan
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar