Rabarberkaka som fika

-

Åh, denna rabarberkaka som fika – helt klart ett morsdagstips! Såå god!

Det har blivit grönt utomhus så fort det här året men det gör verkligen ingenting. Det är såå härligt med varma grader utomhus och kunna gå ut på lunch utan jacka. Det är dock så tidigt så nästan inget mer än rabarber har skjutit ur jorden men vad gör väl det? Rabarber är såå gott i bakverk och i dryck.

Jag valde att svänga ihop en rabarberkaka som fika. Än så länge bara som en kaka, men jag tänker att vispad grädde eller hemmagjord vaniljsås måste bli magiskt! En enkel kaka dessutom, med bara sex ingredienser + rabarber, så verkligen ett hett tips till helgens morsdagsfika.

225 g rumsvarmt smör
4 1/2 dl strösocker
3 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
3 rabarberstjälkar

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform på ca 28 cm med bakplåtspapper i botten och även bakpapper på kanterna (”klistra” fast med lite smör), då blir kakan extra hög och lätt att resa sig.

Vispa smör och socker fluffigt och tillsätt sedan ett ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i smeten. Tillsätt även skuren rabarber och bred ut smeten i formen. Baka i ugnen ca 50-60 min. Känn med en sticka att den inte kommer ur helt kladdig i mitten på kakan. Låt kakan vila en stund i formen innan du lägger upp den på ett fat. Pudra över lite florsocker.

Rabarberkaka som fika
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar