Här kommer en rätt som jag har tänkt laga under lång tid, men det har bara inte blivit av. Men den här midsommardagen slog jag till och lagade lerpottasill efter golfrundan. Vi var ute på Funäsfjällens golfbana i Ljusnedal och kom hem. Inte hungriga men ändå lite sugna på något. Jag hade kokta potatisar och ägg redo, så det var enkelt fixat!
Kokta potatisar
Kokta ägg, gärna så gulan håller ihop
Matjessill, jag körde Mästarmatjes
Rödlök
Brynt smör, jag tog ca 25g till två personer
Färsk dill & gräslök (jag hade inget av dem hemma)
Sätt ugnen på 175 grader och ta fram två portionsskålar som tål värme. De ska bara ställas in för att ljummas en aning, så de ska inte stå så länge.
Skiva potatis i botten och lägg sedan på matjessill. Ställ in i ugnen medan du finhackar rödlök och bryner smör. Ta ut de ljumma formarna och fördela lök, hackade ägg samt dill & gräslök på toppen. Toppa till sist med brynt smör och servera din lerpottasill.