Ok, några av er vet eller har listat ut att vi kör en husbil i Kanada och det är bara att erkänna att det är vår premiärtur. Vilken premiärtur sedan! Men som nybörjare så stöter vi på en del frågor också, men hittills har vi löst dem och blivit klokare. Att laga mat är en sådan fråga, där jag vill att vi ska äta bra, men utan att behöva köpa 100 olika ingredienser. En sådan lösning är att steka hamburgare i husbilen.
Maten är dyr i Kanada, delvis på grund av att svenska kronan är så låg just nu. Men det gör att vi uppskattar att vi har en husbil och kan påverka våra kostnader för mat. Att bo på dyra hotell och sen äta all mat på restauranger hade bokstavligen kostat skjortan.
Vi hittade ett paket med åtta burgare och lika många bröd, lite spenat och ett par tomater. Även en smältost med jalapeño i (men inte alls het) och lite extra god läsk (som även finns hemma i Östersund). Sen hade vi plockat med oss både ketchup, senap och majonnäs där vi hämtade husbilen (när folk lämnar tillbaka bilen, så ställer de överbliven mat på en bänk – fritt att plocka för nästa resenär).
Så trots begränsad mängd ingredienser och dyra matvaror, så tycker jag att vi äter bra. Lite uppfinningsrikedom här och där löser det mesta.