Kycklinggryta med röda vänbär

-

Vi kör vidare med röda vinbärstemat den här veckan eller hur? Jag lagade en väldigt god kycklinggryta med röda vinbär och serverade med ris och sallad. Det fick mycket gillade blickar runt bordet och det blev bara en liten matlåda kvar till mig dagen efter. Bra betyg alltså.

2 kycklingfiléer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 kycklingbuljongtärning
1 msk citron
2 msk vatten (eller ersätt citron och vatten med 0,5 dl vitt vin)
2 dl grädde
2 tsk senap
3 msk rödvinbärsgelé
Rosmarin
Soja
Ev salt & peppar

Att servera till:
Röda vinbär
Ris
En god sallad

Sätt igång en kastrull för att koka ris. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Jag valde att göra dem i munsstora bitar, men funkar också att dela filéerna i tre delar och köra på det. Stek kycklingen och hackad gul lök, tillsätt hackad vitlök sista minuten. Tillsätt grädde, buljongtärning, citron, vatten, senap, rödvinbärsgelé, rosmarin och soja. Låt allt puttra ihop medan riset kokar. Smaka av med salt och peppar.

Kycklinggryta med röda vänbär

Servera denna goda kycklinggryta med mera röda vinbär som får ligga snyggt på toppen, kokt ris och en god sallad. Funkar klockrent till middag och funkar lika bra i matlådan dagen efter. Mums!

Kycklinggryta med röda vänbär
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar