Amaretto Apple Sour som fredagsdrink

-

Fredagsdrink är en tradition av sällan skådad art här i bloggen. Det är helt klart den tradition som jag hållit i längst (förutom att jag bloggar ett inlägg varje dag, det har jag gjort sedan december 2016, så den är svårslagen). Jag tycker att det är kul med utmaningen och har hittat flertalet goda drinkar som jag annars kanske inte hade råkat på. Denna vecka blir det en Amaretto Apple Sour som fredagsdrink.

Äpplen och vinbär passar ju bra på här på hösten när det är dags att skörda. Även all svamp – men jag har ju tyvärr inget svampställe, så det slutar oftast med att jag handlar den svamp jag behöver i butiken.

Vilken är er bästa höstdrink? Kommentera nedan, så hjälps vi åt att hitta favoriter.

3 cl Gin (helst Old Tom om du har det hemma)
2 cl Amaretto (dvs Disaronno)
3 cl Citronjuice
2 cl Äppelsockerlag
2 cl Äggvita
Is

Garnera ev med en torkad äppelskiva (det hade inte jag).

Gör äppelsockerlag genom att röra ihop lika delar strösocker och äppelmust. Det rekommenderas att blanda sockerlagen kall för att få en renare äppelsmak. Om äppelmusten hettas upp finns risken att den får en kokt smak.

Häll alla ingredienser i en shaker. Torrskaka först allt utan is för att få ett fint skum av äggvitan.

Tillsätt is och skaka drinken kall. Sila upp i ett glas och garnera gärna med en torkad äppelskiva på toppen.

Amaretto Apple Sour som fredagsdrink


Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar