Falukorv är en middagsdetalj som är populär i Sverige. Om det är för att det är gott, för att det är smidigt eller för att det går bra att variera låter jag vara osagt. Kanske en kombination? Jag erkänner, falukorv är inget jag lagar speciellt ofta, men det är istället gott de gånger jag äter falukorv. Jag svängde ihop en god korv stroganoff tidigare i veckan och tycker att denna variant med soja och senap var riktigt lyckad.
550 g falukorv eller kycklingstekkorv
1 röd eller gul lök
1 msk olja
3 msk tomatpuré
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 msk japansk soja
1 tsk dijonsenap
Salt & Peppar
Att servera till:
Ris (eller svenskt havreris)
En god sallad
Börja med att koka ris, så starta riskastrullen och fortsätt med lök. Hacka löken och fräs i olja i stekpannan. Under tiden skär du falukorv i klassiska stavar och lägger ner i stekpannan. Låt fräsa och tillsätt även tomatpuré, så den får fräsa någon minut också.
Tillsätt grädde, mjölk, soja och dijonsenap och låt din korv stroganoff puttra tills riset kokar klart. Sväng ihop en enkel sallad och duka lite fint på bordet.
Smaksätt en god korv stroganoff med salt och peppar och ställ sedan fram på bordet.