Kladdkaka funkar alltid – det är ett fikabröd som alla tycker om! Den enda nackdelen är att kladdkaka är en väldigt kladdig kaka, så jag brukar oftast göra portionsförpackade muffins istället. Så varsågoda – här kommer kladdkakemuffins med Dumle.
Ca 20 st kladdkakemuffins med Dumle:
4 ägg
6 dl socker
4 tsk vaniljsocker
1 krm salt
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200g smält smör
ca 20 formar
ca 10 Dumle
Sätt ugnen på 200 grader och ställ ut formar på en plåt. Smält smöret och blanda ner alla ingredienserna i samma kastrull. Fyll formarna till lite drygt hälften.
Ett tips är att använda antingen silikonformar som jag har på mina bilder eller om du har en muffinsplåt där du kan lägga ner vanliga pappersformar. Pappersformar direkt på plåten fungerar, men kladdkakesmeten är så tung så den trycker ut pappersformarna och det blir inte lika snygga muffins.
Sätt in och grädda halva tiden,dvs i ca 5-6 min. Ta ut plåten och lägg en halv Dumle i varje kaka. Sätt in i ugnen igen och grädda tills kakorna är klara. Låt muffinsarna svalna och pudra sedan florsocker ovanpå.
Servera dina kladdkakemuffins med Dumle tillsammans med kaffe eller ett glas kall mjölk. Själv hade jag med dem på en HittaUt-utflykt, så när vi hittat alla dagens kontroller så fick vi fika vid bilen. Perfekt!