Vinbär- och morotsmarmelad

-

Vi fortsätter väl på temat röda vinbär ett litet tag till. Mina vinbär börjar ha gjort sitt plus att fåglarna kommer vilken minut som helst och äter tomt på grenarna. Jag svängde ihop en vinbär- och morotsmarmelad för att kunna servera till ostbrickan i höst. Tyvärr så hade jag bara för stora burkar kvar och därmed inte samma hållbarhet. Jag får helt enkelt äta upp marmeladen fort!

Jag hittade receptet hos Ica och gjorde ungefär halva satsen, men jag kopierar in Ica’s recept så gör ni som ni vill.

1 kg röda vinbär (1 kg motsvarar ca 1,7 liter)
1 dl vatten
1/2 kg späda morötter
1 l socker (1,1 l motsvarar ca 1 kg)
3 cm vaniljstång (själv tog jag 1 tsk vaniljsocker)
2 krm natriumbensoat

Koka vinbär och vatten under lock i 25 minuter. Sila bort bären och behåll saften i en ny ren kastrull.

Skala och riv morötterna fint. Blanda vinbärssaft, morotsriv, socker och vaniljstång i en gryta. Koka ca 20 minuter tills det tjocknar. Lyft upp vaniljstången. Blanda i natriumbensoaten och häll upp på rena burkar.

Vinbär- och morotsmarmelad
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar