Augusti 2024

-

Ännu en månad har passerat och vi hälsar september 2024 välkommen till våra liv. En höstmånad i Jämtland även om det skvallrats om några dagar varmt väder så här i början iaf. Jag har iof läst om minusgrader i Bruksvallarna men vi får hoppas att det dröjer liiite till. Under augusti 2024 så fick vi iaf tummen ur och kröp ner i vår krypgrund i VillaViste för att montera en värmekabel på vattenledningen. Med en termostat som känner av temperaturen och slår igång när det blir kallare än plus tre där nere. Det känns bra inför vintersäsongen!

Att jag gör en tillbakablick på föregående månad har mest att göra med bloggen. Att se vilket inlägg som fick flest visningar men också för att pusha några riktigt bra inlägg som behöver få fler visningar helt enkelt för att de är så bra. Så vi kör väl igång?

Vinnaren i augusti 2024 var min goda halloumi- och zucchinipaj. En perfekt middag vilken dag i veckan som helst och eventuella rester funkar toppen i matlådan. Paj är en sådan perfekt maträtt, som jag älskar i alla former.

Halloumi- och zucchinipaj

Annat gott från augusti 2024

Vad har jag lagat för annat gott under augusti 2024? En stor del av månaden gick åt till vår semester i Kanada, men det klart att jag lagade gott också. När vi kom hem från semestern så hade våra röda vinbär mognat, så jag gjorde en hel del, både mat och bak, med röda vinbär. Kolla mitt arkiv här och passa på medans de finns kvar.

Men mera då?

Jag lagade höstens första soppa, en riktigt god Hedvigsoppa med köttfärs och vitkål. Mums! Helst med ett gott surdegsbröd som jag brukar köpa från ett riktigt bageri.

Hedvigsoppa

Jag gjorde också en god asiatisk kålsallad med kyckling som kanske låter torr och tråkig men som var jättegod! Så testa den även om ni kanske inte riktigt tror på den från början.

Asiatisk kålsallad med kyckling

Vi fortsätter på salladstemat och jag vill prata om denna skakade gurksallad. Det låter helt crazy att skaka mat, men det funkar alldeles utmärkt. Skiva gurka med en mandolin och tillsätt smak. Sen skakar du ihop gurksalladen och äter med ätpinnar.

Skakad gurksallad med chiliolja

När vi ändå är inne på vegetariskt, som är det jag äter mest av (även fast jag borde få i mig mera protein – hm, funderingar pågår) så vill jag tipsa om detta flatbread med brie och tomater. Riktigt enkelt och gott att ställa fram som tilltugg eller en enkel lunch. Gör gärna ditt flatbread snyggare än mitt så får du ännu mera beröm. Jag var hungrig och orkade inte riktigt finlira för att få den snygg.

Flatbread med karamelliserad lök och brieost

Tio maträtter som är svåra att uttala

Jag vill faktiskt återkomma till mitt inlägg om tio maträtter som är svåra att uttala. Det inlägg som jag fått mest kommentarer kring – vilket är superkul! Hur är det med dig? Kan du uttala alla rätt?

Gnocchipanna med Cambozola Black Label

Månadens efterrätt

Jag måste också få posta om månadens efterrätt. Lova mig att ni gör en laddning pistageglass! Den är såå god, så jag hade kunnat äta en skål varje dag hela sommaren.

Hemmagjord pistageglass to die for

Och nu går vi in i september

Slut på backspegeln för den här gången. Nu stänger vi boken och tittar in i den nya månaden September istället. Det bästa med månaden är att Saga kommer hem på onsdag – jag längtar efter henne så jag tror att jag smäller av.

September kommer också att innebära en 50-års fest, en operation för Daniel och garanterat en tur till VillaViste – vårt paradis i Härjedalen.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar